de brouwerij

Hoe het begon

Ons eigen avontuur… Hoe 3 gasten met dezelfde visie op elkaars pad kwamen en zich inzetten om een frisse wind door de huidige biermarkt te laten waaien.

Liberty is in 2017 gestart als eigen speciaalbier-lijn voor Liberty foodbar in Bladel. Bouke was marketing adviseur van Dick en heeft meermaals prijswinnende thuisbrouwer Michael aangehaakt om recepten te maken. Eind 2019 zagen zij zoveel potentie dat ze met z’n 3en de sprong hebben genomen om Liberty Craft Beer groots te gaan maken. Gezamenlijk geloven zij in fris & zuiver doordrinkbaar bier voor iedereen. Ondanks dat ze zelf erg houden van extreme bieren maken ze het liefst bier vanuit de gouden standaard, maar dan met een avontuurlijke twist.

De mannen achter de schermen

Liberty Craft Beer bestaat uit 3 enthousiaste bierliefhebbers met een grootse visie.

Dick van Gerwen is Liberty’s OG. Besloot bij de oprichting van Liberty foodbar een eigen speciaalbier lijn te willen ontwikkelen. Ondernemer pur sang en opgegroeid in de food & retail. Heeft ook verrekes verstand van wijn (bleh). Algemene vragen over Liberty Craft Beer, Liberty’s proeflokaal of de logistiek: dick@libertycraftbeer.nl.

Michael Zimmerman is onze brouwmeester/ biernerd. Heeft de gave om met kleine aanpassingen van basis-ingrediënten grootse smaakveranderingen te veroorzaken, als je vragen hebt over het bier of brouwproces: michael@libertycraftbeer.nl.

Bouke Kremers is de verbindende factor geweest en is verantwoordelijk voor merk en marketing. Volgt de speciaalbiermarkt al jaren op de voet en denkt altijd vanuit de klant. Vragen over het merk, design of marketing: bouke@libertycraftbeer.nl.

 

Het brouwproces

Elk Liberty biertje is wordt gecreëerd in Michaels keuken. Al ruim 10 jaar is hij op zoek naar oude recepten om opnieuw te kunnen brouwen en verbeteren. Na meerdere prijzen bij Nederlandse Kampioenschappen, eervolle vermeldingen bij bierwedstrijden van de grote merken is hij nu aan de slag om de bieren van Liberty uit te breiden en te verfijnen. We kijken naar hoe we speciaal bier avontuurlijk kunnen maken zonder af te doen aan de kwaliteitsstandaard van dat biertype.

 

Per bier wordt eerst bekeken wat het moet worden. Wat is de essentie van de gouden standaard? We grijpen terug naar de recepten uit historie en kijken wat de beproefde merken doen aan ingrediënten. Vervolgens kijken we hoe we het bier kunnen verbeteren of hoe we iets toe kunnen voegen aan het bierlandschap. Pas na meerdere batches brouwen, veel wachten, finetunen en proeven komt een recept door de keuring. Als een recept is goedgekeurd zoeken we de beste brouwerij erbij om op te schalen naar 1000 liter of meer.

 

Proeflokaal

In het zuiden des lands, diep in de Kempen ligt ons proeflokaal: Liberty Foodbar in Bladel.

Hier kun je alle bieren van Liberty Craft Beer verkrijgen net zoal heel veel anderen trouwens. Als je er toch bent kun je gebruik maken van de uitgebreide keuken met: Burgers, Bowls of Barbytes.

 

Voor het menu en uitgebreide informatie van Liberty Foodbar

 

Klik hier