Bieren van Liberty

het uitgangspunt

Wij geloven in teruggaan naar de gouden standaard van bieren, die niet voor niets al eeuwen bestaan en verbeterd zijn. Traditioneel gebrouwen bier, fris en zuiver van kwaliteit en goed doordrinkbaar. Maar wel altijd met een twist om het avontuurlijk te maken. Onze bieren zijn niet alleen voor de hardcore speciaalbier liefhebber, maar ook voor iedereen die eens een avontuurlijk uitstapje wil maken vanuit de bekende gevestigde orde.

Het is onze missie om nog écht iets toe voegen aan het verzadigde Nederlandse bierlandschap. Terugkeren naar de kern van het brouwen, wij geloven in de beproefde standaarden. Vanuit daar goed uitzonderlijk goed bier maken met een twist, wat niet draait om het verbloemen van smaken door extreme smaken. Of zo als wij zeggen…

 

TRADITIONAL BEER
MADE ADVENTUROUS

Hoppige Amerikaanse Weizen

Deze weizen is het Amerikaanse neefje van de Duitse weizen (officieel American wheat beer). Neutrale gist zorgt dat de frisse hopsmaken een hoofdrol kunnen spelen.

Resultaat: een traditioneel tarwebier met moderne Amerikaanse hop-invloeden die zorgen voor een fris en fruitig dorstlessend bier.

Alc: 5,5% | IBU 21 | EBC 9
Ingrediënten: water, pilsmout, tarwemout, hop en gist

 

Bestel

 

Rijke rogge tripel

Deze tripel is als een recept van je oma. Beproefd, gebalanceerd en de tand des tijds doorstaan. Wij hebben de vrijheid genomen om deze te moderniseren.

Resultaat: een traditionele tripel met Belgische gist waar we rogge aan toegevoegd hebben voor dat zachte volle mondgevoel en een kruidige smaak.

Alc: 8,5% | IBU 28 | EBC 10
Ingrediënten: water, pilsmout, roggemout, suiker, hop en gist.

 

Bestel

 

Noorse Kveik blond

Liberty Blond is gemaakt met een uniek herontdekte gist uit Noorwegen: Kveik. Samen met de meloen hop zorgt dit voor een unieke twist aan het traditionele Blond bier.

Resultaat: een superfris Blond bier met smaken van citrus uit de gist en aardbei & meloen uit de speciale Hüll Melon hop.

Tasting notes World Beer Awards:
“Hazy in appearance. The nose brings spicy hops, apple cider vinegar and pear drop esters against a jammy background. On the palate there is some mild warmth from the alcohol, but it is easy drinking given the strength. A fine hop character on the palate with some brown bread and a low, balanced bitterness.”

Alc: 6,5% | IBU 24 | EBC 9
Ingrediënten: water, pilsmout, tarwemout, roggemout, hop en gist

 

Bestel

 

Tropical American IPA

Deze IPA (India Pale Ale) is het vriendelijke broertje van de traditionele Amerikaanse variant zonder op smaak in te leveren.

Resultaat: een Amerikaanse IPA die niet zo bitter is, maar wel barst van fruittonen zoals citrus, mango, tropisch fruit en abrikoos.

Alc: 6,4% | IBU 47 | EBC 11
Ingrediënten: water, pale mout, tarwemout, caramout, hop en gist

 

Bestel

 

– Special – 

Dubbel Bock

Liberty Dubbelbock is een traditioneel ondergistend bokbier gemaakt met geroosterde mouten die een unieke ‘cold steeping’ behandeling hebben gehad.

Resultaat: een super aromatische volle dubbelbock met tonen van geroosterde mout en karamel die ondanks zijn smaaksensatie makkelijk wegdrinkt.

Alc: 8,2% | IBU 30 | EBC 56
Ingrediënten: 
Water, munchenermout, Pilsmout, Caramout, Geroosterde tarwemout, hop en gist

 

Bestel

 

– Special – 

Juicy Summer Pale Ale 

Deze passievolle vriend is een ode aan de smaakvolle vrouw. Een eigen pale female, voor échte vrouwen die warmdraaien voor écht bier. Zachte, verrassende smaken gecreëerd met alleen traditionele ingrediënten.

Resultaat: een tropisch zomerbier met rijke tonen van grapefruit, passievrucht en mango. Bomvol smaak, dorstlessend en heerlijk fris. Natuurlijk ook voor de zelfverzekerde mannen onder ons.

Alc: 5,5% | IBU 23 | EBC 12
Ingrediënten: water, palemout, tarwemout, carapils, hop en gist

 

Bestel